SONY DSC

Karin Elisabeth Gustavsson startade Atelje KEG på Smedjegatan i Jönköping år 2004 efter att ha varit verksam i Gränna sedan 1988. Tidigare har hon drivit ett välkänt varumärke innom smyckesbranchen som sålde smycken över stora delar av europa tillsammans med sin man. Drömmen har alltid varit att ägna sig helhjärtat åt sitt yrke som guldsmed och tillslut tog hon steget att satsa på en egen karriär.

Guldsmedsyrket var inte helt självklart för Karin som ung utan det växte fram under tonåren då hon alltid varit praktiskt lagd och haft en unik känsla i sina händer. 1984 kunde hon titulera sig som färdigutbildad guldsmed och fortsatte sedan ner till Köpenhamn för ytterligare sudier. Idag är hon en väletablerad guldsmed och smyckesdesigner med ett stort kontaktnät och flertalet hedersuppdrag. Med hennes egna stil och finish har hon i åratal satt trender och inspirerat många, vilket hon själv tycket är roligt och hedrande samt gör henne mer inspirerad på att hitta på nya sätt att uveckla kombinationer och tekniker inom yrket.

På fritiden är det bara hennes stora passion för hästar som gäller och har varit sedan hon flyttade till Gränna. Hon har idag hennes svarta sto Belize som hon även ägt mamman till och följt sedan födseln. De tränar flitigt i dressyr och har som mål att kunna komma ut på tävlingsbanorna i framtiden.